Over het eiland Rhodos

Mooier dan de zon, beweerde men in de Oudheid - en ook nu nog schijnt deze er 270 dagen per jaar.

het eiland Rhodos

Rhodos
Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos. Deze eilandengroep omvat ongeveer 200 eilanden. Enkele eilanden zijn heel klein, 27 eilanden uit de groep zijn permanent bewoond. Rhodos heeft een oppervlakte van 1398 vierkante km. En is daarmee het op vier na grootste eiland van Griekenland. Het landschap van Rhodos is heuvelachtig.
De hoogste top reikt in het Attaviros-gebergte tot boven de 1200 meter. Rhodos heeft een lengte van 80 km, de maximale breedte is 35 km. De kustlijn bestaat voor een groot deel uit zand- en kiezelstranden.

Oostkust van Rhodos

oostkust van rhodos junglevanrhodos

Tussen Rhodos-stad en de kleine badplaats Charáki is de oostkust van het eiland bezaaid met baaien, de ene nog mooier en schilderachtiger dan de andere. In Faliráki zijn geen bezienswaardigheden. Door de nabijheid van Rhodos-stad is het echter een aanvaardbare vakantiebestemming voor all-inreizigers. De individuele reiziger kan beter logeren in de plaatsen Charáki of Stegná. De stranden zijn hier uitermate gevarieerd en reiken

Interessante plaatsen..

Westkust van Rhodos

westkust van rhodos junglevanrhodos De westkust van Rhodos is groener, rustiger en minder populair dan de oostkust van het eiland. Er wil ook wel eens wat wind staan. De stranden zijn er smaller en vaker zijn het kiezelstranden in plaats van zandstranden. De bewoners aan de oostkust geven dan ook af op de westkust omdat zij hun stranden veel beter vinden. Het is een kwestie van smaak. De stranden zijn dan misschien wel wat smaller maar ze zijn wel langgerekt.

Interessante plaatsen..

Verder over Rhodos

rhodos strand

Rhodos is het grootste eiland van de Dodokanesos. Deze eilandengroep omvat ongeveer 200 eilanden. Enkele eilanden zijn heel klein, 27 eilanden uit de groep zijn permanent bewoond. Rhodos heeft een oppervlakte van 1398 vierkante km. En is daarmee het op vier na grootste eiland van Griekenland. Het landschap van Rhodos is heuvelachtig.

Interessante plaatsen..

Rhodos stad

oudestad van rhodos junglevanrhodos

In de stad uit de oudheid zijn de voornaamste bezienswaardigheden: het theater, het stadion (200 meter lang en 35 meter breed) en de resten van de Apollotempel.
De voornaamste bezienswaardigheden in de ridderstad uit de middeleeuwen zijn het Grootmeesterspaleis, het Archeologisch museum, de stadsmuren en de Mandrakihaven (Aan de ingang hiervan zou de kolos gestaan hebben).

Interessante plaatsen..

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route